Четвер, 25.04.2024, 21:49
Хімед
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 18
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Червень » 2 » Результати виставки Освіта Черкащини-2014
09:16
Результати виставки Освіта Черкащини-2014

15-17 квітня 2014 року на базі Черкаського ОІПОПП відбулася обласна виставка «Освіта Черкащини – 2014».

Предмет «хімія» представили 25 робіт із 4 міст і 12 районів області. Найбільше робіт було представлено із м.Черкас і Чорнобаївського району (по 5 робіт), м.Сміла (2 роботи).

Подані матеріали розкривають питання сучасної методики викладання хімії, а саме: застосування інформаційних технологій в проектній діяльності (Бабич О.В., Городищенський район), використання інтегральної технології (Харламов Ю.О., Золотоніський район), Web-квест (Северинова А.М., Смілянський район), система креативної хімічної освіти (Ладняк А.О., Чорнобаївський район), сучасні освітні технології (Герасимюк Н.О., Чорнобаївський район), ігрова педагогіка (Іващенко Л.І., Чорнобаївський район), активізація пізнавальної діяльності учнів шляхом застосування домашнього експерименту (Зима Г.М., Редько І.А., Чернова І.О., м.Черкаси); навчальні програми: курсів за вибором (Белінська І.В., м.Сміла; Стеценко І.В., м.Черкаси).

У роботах певна увага приділялася позакласній роботі: формування хімічних компетенцій у позакласній роботі (Кулинич Л.І., м.Черкаси), програма хімічного гуртка (Постригань О.М., Чигиринський район), робота з обдарованими дітьми у підготовці до олімпіад починаючи з першого року навчання хімії (Мусієнко О.О., м.Черкаси).

Особливу увагу було приділено впровадженню нових державних стандартів. Створено посібники з розробленими календарними та поурочними планами за новою програмою для 7 класу: (творча група вчителів хімії м.Сміла, творча група вчителів хімії м.Умань, Новосельська Н.В., Семиволос Г.І., Христирівський район).
 

За підсумками виставки визначені переможці:
 

1. Творча група вчителів хімії м.Сміли Методичний посібник «Розробки уроків до курсу хімії у 7 класах»

Анотація: Методичний посібник укладений відповідно до Програми для загальноосвітніх навчальних закладів (Хімія 7-9 класи), затвердженої Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 06.06.2012р. № 664 «Про затвердження навчальних програм для загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня». Курс хімії у 7 класі розрахований на 52 години. Посібник містить розробки конспектів уроків (курс хімії 7 класу за новою програмою). На основі власного педагогічного досвіду автори пропонують систему різних типів уроків з використанням активних форм роботи. Матеріали рекомендовані для вчителів.

2. Новосельська Наталія Віталіївна, вчитель хімії Христинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 Христинівської районної ради Черкаської області, Куник Наталія Володимирівна, вчитель хімії Шукайводської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Христинівської районної ради Черкаської області, Семиволос Галина Іванівна, вчитель хімії Івангородського навчально-виховного комплексу «дошкільного-навчального закладу - загальнооосвітньої школи І-ІІІ ступенів» Христинівської районної ради Черкаської області.

Методичний посібник «Орієнтовне календарне і поурочне планування. Хімія, 7 клас»

Анотація: Матеріали посібника за змістом і структурою повністю відповідають програмі для загальноосвітніх навчальних закладів Хімія 7-9 класи, затвердженої Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 06.06.2012р. № 664 «Про затвердження навчальних програм для загальноосвітніх навчальних закладів ІІ ступеня». Методичний посібник містить орієнтовне календарно-тематичне і поурочне планування, критерії оцінювання навчальних досягнень. Розроблено конспекти уроків до курсу хімії (7 клас) за новою програмою. На основі власного педагогічного досвіду автори пропонують систему різних типів уроків з використанням активних форм роботи. Наведено зразки самостійних та контрольних робіт. Посібник призначений для вчителів хімії.

3. Мусієнко Олена Олександрівна, вчитель хімії Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 32 Черкаської міської ради

Науково-методичний посібник «Підготовка до олімпіади з хімії, 7 клас».

Анотація: Посібник містить перелік основних питань з природознавства, тренувальні вправи з математики, 5-6 класу, а також перелік питань, які слід розглянути при підготовці до олімпіади 7 класу. Вміщено теоретичні матеріали, тести, тренувальні вправи та задачі, задачі з курсу математики 6 класу, ускладнені комбіновані задачі та олімпіадні завдання останніх років. Посібник рекомендовано вчителям і учням.

4. Коновал Ніна Іванівна, учитель хімії Золотоніської спеціалізованої школи № 2 інформаційних технологій Золотоніської міської ради

Методичний посібник «Нестандартні уроки до авторського факультативу Аналітична хімія для школярів» 10-11 класи»

Анотація: Методичний посібник присвячено актуальному питання мотивації навчальної діяльності старшокласників з хімії. Курс «Аналітична хімія» - новаторська авторська розробка з програмою факультативу та нестандартними уроками, лабораторними практикумами із заявленої теми.
 

5. Творча група вчителів хімії м.Умань Методичний посібник «Новий державний стандарт базової та повної загальної середньої освіти. Уроки хімії. 7 клас»

Анотація: Методичний посібник спрямований на допомогу вчителям хімії для підготовки до проведення уроків за новим Державним стандартом базової та повної загальної освіти в курсі хімії 7 класу з теми «Вода». Різнопланові за типом, змістом, формами проведення уроки дозволяють всебічно розкрити зміст матеріалу, сприяють розвитку пізнавальних та творчих здібностей учнів, формують науковий світогляд та практичні навички, дозволяють здійснювати політехнічне, екологічне виховання учнів та сприяють розвитку стійкої зацікавленості предметом.
 

Переглядів: 1054 | Додав: milla | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024